Павел Колев отказа да поеме "Левски"

15:45, 11 яну 19 / Спорт 25 2125 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият журналист Павел Колев няма да заеме поста изпълнителен директор на "Левски". Преговорите между него и собственика на "синия" клуб Спас Русев не са приключили със споразумение. В крайна сметка Колев е предпочел да остане в Българския футболен съюз, където е заместник-изпълнителен директор.

Той работи за централата ни от години и вече има солиден опит. Бил е делегат на двубои от европейските клубни турнири.

В края на ноември 2018 г. новината за назначението на Колев съобщи самият Спас Русев пред "Дарик".

„Договорът на Павел Колев влиза в сила от 1 януари 2019 година. Той е резултат на преговори, които водих с него няколко месеца. Впечатлен съм от личните му качества, отличното му футболно образование и работата му в Българския футболен съюз. Това ме накара да му гласувам доверие и очаквам от него да направи пълна реформа в клуба и Детско-юношеската школа“, заяви тогава собственикът на "Левски".

“За да разкажа какво се случи, ще ни трябва серия от предавания, минисериал. Имахме разговори с г-н Русев още през август да заема поста заместник изпълнителен директор на "Левски". Преговори се водят, когато има различни мнения. Разговорите продължиха толкова дълго, защото имах ангажименти към БФС и нямаше как да напусна преди януари, и второ - да имам гаранции за това, което смятам за необходимо клуб като "Левски" да върви напред и да се развива."

"Изтече информация за моето официално “назначение”. Такова нямаше, защото не съм напускал футболния съюз."

"Защо не се стигна до него? Защото не успяхме да намерим допирни точки за развитието на "Левски" през следващите години. Не е ставало въпрос за финансови условия и не съм поставял условия за персонални промени, защото не ми е това работата, докато не съм в клуба."

"Голямото разминаване бе за дългосрочното развитие на клуба. Такива гаранции не получих. С това тази тема приключи."

"Вчера се изненадах, защото докато провеждах оперативка с колегите за квалификациите за Евро 2020 г., изведнъж се появява информация, че започвам работа в "Левски" от утре. Тотална небивалица. Но не мога да виня никой, защото се създаде вакуум."

"Истината е проста. Разговори имаше. Това е абсолютно нормално. Никакъв конфликт на интереси не е имало. Разговорите винаги са били изключително коректни. Не е имало напрежение или извиване на ръце от едната или другата страна. Единствено продължиха твърде дълго. За да приключи тази сага, реших да ги прекратя”, каза Колев пред Sportal.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама