Интелектуалци подкрепиха Каракачанов, искат спешни мерки от Борисов

15:35, 11 яну 19 25 1419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Интелектуалци застанаха в подкрепа на вицепремиера Красимир Каракачанов след изказванията му във село Войводино, сметнати за дискриминационни. Те настояват премиерът Борисов да предприеме действия, за да не продължават „ставащите все по-нагли безчинства на наши съграждани от цигански произход“.

Призивът е подписан от 11 души, сред които историкът Георги Марков и лекарят проф. Александър Чирков и писателят Антон Дончев.

„Позорно е днес да бъдат бити и унижавани български полицаи, военнослужещи, органи на реда, а е престъпление това да сполетява всекидневно възрастни хора, жени и деца, които биват бити, грабени, изнасилвани и убивани“, пише в писмото.

„Крайно време беше един държавен български мъж да заеме такава позиция. Затова ние я адмирираме и се обръщаме към Вас тази позиция да се превъплъти в поредица от държавнически действия…

Сега е моментът за Вашата решителна намеса – разчитаме, че след ценните Ви указания компетентните институции (Министерството на вътрешните работи, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на труда и социалната политика, Министерство на образованието и науката, Министерството на правосъдието и др.) ще вземат нужните мерки в най-скоро време да се прекрати това безумие на злодейски посегателства срещу живота, достойнство и имота на обикновени български граждани“.

Под документа са се подписали: акад. Георги Георгиев Марков, акад. Васил Стоянов Сгурев, акад. Благовест Христов Сендов, проф. Александър Чирков, Веселин Борисов Воденичаров, акад. Пламен Иванов Карталов, акад. Стефан Борисов Воденичаров, акад. Константин Димитров Косев, акад. Антон Николов Дончев, член-кор. Иван Гранитски, акад. Васил Гюзелев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама