Вижте петте най-скъпи развода на всички времена

18:20, 10 яну 19 / Любопитно 25 2484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Основателят и главен изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос обяви в сряда, че със съпругата му Макензи се развеждат след 25-годишен брак.

Наскоро бе обявено, че Безос е най-богатият човек в света, като състоянието му възлиза на около 137 милиарда долара. Тък като пътят на Джеф Безос към върха върви успоредно с дългогодишния му прак, мнозина финансови експерти отвъд океана очакват разводът във формат "подялба 50/50" да се превърне в най-скъпия на всички времена.

Все още не се разкрити подробности около причините за раздялата на Джеф и Мекензи, но версиите за изстинала любов започват отстъпват място на конспиративни тези за прегрупиране на капитали.

По този повод ви предлагаме да погледнете 5-те най-скъпи развода на всички времена.

1. Алек Вилденщайн и Джослин Вилденщайн - 1999 г., 3,8 милиарда долара

Най-скъпият известен развод е на френско-американския бизнесмен и търговец на изкуство Алек Вилденщайн и съпругата му Джослин след 21-годишен брак. Бившата съпруга получава 2,5 милиарда долара и 100 милиона за всяка следваща година в продължение на 13 години. На днешни пари това възлиза на около 5,7 милиарда долара.

2. Рупърт Мърдок и Ана Мария Торв - 1999 г., 1,7 милиарда долара

Медийният магнат Рупърт Мърдок и журналистката Ана Мария Торв бяха женени в продължение на 31 години и имат 3 деца. Но двамата са имали различни планове за живота си, след като Мърдок се пенсионира. Те се споразумяха за "приятелска раздяла" през 1998 г. Детайли около споразумението не бяха разкрити, но се смята, че Торв е получила 1,7 милирда долара. И двата побързаха да продължат да живеят пълноценно. Мърдок се ожени за Уенди Денг 17 дни след развода, а Торв се омъжи за Уилям Ман 6 месеца по-късно.

3. Бърни Екълстоун и Славица Радич - 2009 г., 1,2 милиарда долара

Изпълнителният директор на Формула 1 Бърни Екълстоун - един от най-богатите хора във Великобритания, се разведе с хърватския модел Славица Радич през 2009 г. Разводът е оценен на 1,2 милиарда долара. Въпреки че подробностите около него не са съвсем ясни, се смята, че има необичаен обрат и всъщност Радич плаща на Екълстоун.

4. Стив и Илейн Уин - 2010 г., 1 милиард долара

Големите клечки от казино бизнеса в Лас Вегас Стив и Илейн Уин са били женени един за друг не веднъж, а цели два пъти - от 1963 до 1986 г. и от 1991 до 2010 г. Твърди се, че вторият им развод е един от най-скъпите на всички времена. Макар подробностите около него да се пазят в тайна, се смята, че стойността му възлиза на 1 милиард долара.

5. Харолд Хам и Сю Ан Арнал - 2012 г., 975 милиона долара

Тежкият развод между претролния магнат Харолд Хам и съпругата ми Сю Ан Арнал завърши с чек от 974,8 милиона долара за Сю Ан. Тя не осребри веднага чека след многогодишната съдебна битка за по-сериозно обезщетение, но в крайна сметка това се случи през 2015 г.

В топ 10 на най-скъпите разводи влизат и този на оръжейния търговец Аднан Кашоги и съпругата му Сорая през 1980 г. - 874 милиона долара, следван от този на руския бизнесмен Дмитрий Риболовлев и съпругата му Елена - 604 милиона долара, на 8-а позиция се нарежда американският предприемач и пионер в бизнеса с клетъчни телефони Крейг Маккоу у съпругата му Уенди - 460 милиона долара, след тях са Мел Гибсън и Робин Мур с 425 милиона долара, а на 10-а позиция са телевизионните магнати Боб Джонсън и Шийла Кръмп Джонсън с 400 милиона долара.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама