Хотел с 200 стаи се захранва с батерия

16:00, 12 яну 19 / Любопитно Сподели в: 25 462 Topnovini Автор: Topnovini
1

Premier Inn Edinburgh Park hotel, който се намира в шотландската столица Единбург, изпробва 100-киловатова батерия с цел по-добро управление на енергийното си потребление. Хотелът разполага с 200 стаи.

Батерията ще се зарежда от националната електрическа мрежа извън пиковите часове, когато електроенергията е по-евтина. Тя тежи около 5 тона и са й нужни около 2 часа, за да се зареди напълно. След това батерията ще осигурява цялостно захранване на хотела в продължение на около 3 часа, съобщава Independent.

Хотелът е първият в Обединеното кралство, който ще използва подобен метод на захранване.

"Батериите са, разбира се, ежедневни предмети, по-често свързани с захранването на малки домакински стоки като дистанционното управление на телевизора, така че е невероятно вълнуващо да пуснем първия във Великобритания захранван от батерия хотел - иновация, която ще спести пари, ще гарантира сигурността на доставките и ще подкрепи прехода към по-гъвкава мрежа", казва Сиан Хатън, ръководител на Whitbread в областта на енергетиката и околната среда.

Акумулаторната батерия ще помогне на компанията да изпълни ангажимента си да намали наполовина въглеродните си емисии до 2025 г.

Очаква се инсталацията да спести на хотела 20 000 паунда (25 345 долара) годишно от сметки за електричество. Ако изпитанието се окаже успешно, технологията може да бъде въведена и в други обекти на Premier Inn.

 

Хотелът в Единбург е неслучайно е избран да изпробва батерията. Мястото е избрано "отчасти защото Шотландия е голям производител на енергия от възобновяеми източници, като вятърна енергия, която може да бъде подложена на нестабилност", казват от енергийната компанията в изявление, цитирано от CNBC.

Според официални данни Шотландия е дом на 25% от офшорните вятърни енергийни източници в Европа. Над 58 000 души в страната са заети в в нисковъглеродната икономика, свързана с възобновяема енергия.

 

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани