Кои упражнения трябва да промените с напредване на възрастта

11:00, 12 яну 19 25 1707 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С годините губите мускулна маса и упражненията ще ви помогнат да поддържате мускулите си здрави и силни. Поддържането на мускулна маса помага да горите калории, дори когато си почивате. Редовните упражнения през годините намаляват риска от сърдечни болести, диабет, високо кръвно налягане, инфаркт, артрит, алцхаймер и остеопороза, пише tialoto.

Освен това ви помагат да бъдете във форма и повишават метаболизма ви. И все пак! 50-годишното тяло не е същото като 20 или 30-годишното. И да ви се иска, има малка вероятност да можете да правите всички неща със силата и издръжливостта, която сте имали преди няколко десетилетия.

Ето как можете да модифицирате някои от любимите си ефективни упражнение:

Тичане по стълбите

Изкачването на стълби трябва да е част от ежедневния ви режим. Не е нужно да тичате, тъй като с годините вероятността да паднете и да се контузите се повишава.

Високоинтензивни интервални тренировки

Те са страхотни за изгаряне на калории и мазнини, но са силно стресиращи за организма. Тези тренировки можете да замените с по-интензивно плуване, което също е вид кардио и раздвижва добре цялото тяло и кръвообращението.

Лицеви опори

Като едно от най-добрите упражнения за сила, лицевите опори натоварват сериозно горната част на гърба и раменете. За да ги пощадите, правете лицеви опори на стена, което ще намали натиска върху тях.

Клекове с тежести

Ако не сте се упражнявали продължително време, не е хубаво да започвате с клекове с тежести. Това ще натовари значително ставите ви. Обикновените клекове са добро решение за да стегнете дупето и бедрата си.

Бърпита

Те са страхотни за всички групи мускули, но след 50-те трябва да помислите за по-модифицирания вариант, който изключва скок. Дори така вие ще вършите страхотна работа.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама