Започна първият етап от гласуването за "Оскарите"

12:00, 08 яну 19 / Любопитно 25 1164 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Членовете на американската киноакадемия пристъпиха към първия етап от гласуването за определяне на носителите на "Оскари", които ще бъдат връчени през месец февруари, съобщава ТАСС.

В интернет гласуването имат право да участват над 7900 членове на академията. До 14 януари те трябва да определят своите предпочитания.

Имената на номинираните за златните статуетки ще бъдат обявени на 22 януари. На 24 февруари в театър "Долби" в Холивуд ще се състои 91-вата церемония по раздаването на "Оскарите". За престижните златни статуетки могат да претендират единствено филми, прожектирани в окръг Лос Анджелис не по-малко от седем поредни дни за календарната година, предшестваща връчването на отличията, предава БТА, цитирана от "24 Часа".

В първия етап от гласуването представители на 17 професионални гилдии, на актьорите, на режисьорите, на операторите, на сценаристите и други кинодейци ще избират кандидатите за "Оскари" в своите категории.

За претендентите в категорията "най-добър филм" могат да гласуват всички членове на киноакадемията. След обявяването на номинираните ще се проведе вторият етап от гласуването, в който ще бъдат определени лауреатите, като членовете на академията имат право да гласуват вече за всички категории.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама