Как кафето и алкохолът удължават живота?

08:15, 08 яну 19 25 2331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В началото на новата година обикновено сме склонни да си обещаваме много неща, които рядко изпълняваме. Например, че ще спортуваме повече, ще четем повече, ще отделяме повече време на близките си, ще се храним по-здравословно и т.н.

В това време на годината се замисляме и за вредните напитки, които консумираме, като алкохола и кафето, които неизбежно попадат в графата "нездравословни". Оказва се обаче, че може би не са толкова вредни, колкото си мислим.

Скорошно проучване, проведено в Калифорнийския университет, разкрива, че употребата на алкохол и кафе всеки ден може да допринесе за по-висока продължителност на живота.

Проучването обяснява, че хората, които консумират умерени количества от двете напитки, живеят по-дълго от хората, които не пият алкохол и / или кафе. 

Учените изследват над 1600 души над 90- годишна възраст от 2013 г. насам, когато започва проучването. Участниците се съгласяват да бъдат проверяване два пъти годишно, за да помогнат на изследователите да определят кои фактори и житейски избори са допринесли за това хората да живеят след 90-годишна възраст.

Проучването посочва, че редовните упражнения и някои хобита също помагат да живеем по-дълго.

Изследователите подчертават, че пиенето на две чаши вино или бира на ден намалява шансовете ни да умрем по-рано с 18%. Що се отнася до консумацията на кафе, пиенето само на две чаши на ден ще намали същите тези шансове само с 10%.

Въпреки че новината, че редовната употреба на алкохол и кафе подобрява продължителността на живота, е страхотна, важно е да се помни, че умереното потребление е от ключово значение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама