Греян джин - хърватският еликсир срещу студа

11:30, 31 дек 22 / Любопитно 25 5151 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Любимата на мнозина зимна напитка, характерна за студените месеци и най-вече напомняща за коледни празници – греяното вино си намери достоен конкурент. Ако досега не сте опитвали греян джин, е време да го направите.

Хърватите са го измислили. В студената зима няма по-добър начин за сгряване, а топлата алкохолна напитка е истински празник за небцето.

Напитката се забърква със сок от ябълка, портокалов сок и джинджифил. Добавя се и канела, която придава специфичен вкус и аромат, а също така допринася за дълголетие. Всичко се топли около 20 минути и тогава се добавя 20% джин. Пие се на открито, пише БГНЕС.

За хърватите това е уникален вкус в пъти по-добър от греяното вино.

Джинът сам по себе си има и други положителни качества. Неотдавна латвийски учени установиха, че напитката ускорява метаболизма, като кара тялото да изгаря повече калории, цял час след приемането му.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама