Учителят Теодосий Теодосиев гостува в проекта "Последна крепост" на Карбовски

19:20, 04 яну 19 / Култура 25 3064 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мартин Карбовски стартира първата история за 2019-а в рамките на инициативата си „Чиста азбука“ с проекта „Последната крепост“ – в „Карбовски: Втори план” на 5 януари. Водещият ще представи учителя от Казанлък Теодосий Теодосиев - Тео, който все още успява да поддържа интереса към образованието сред своите ученици.

„В проекта “Последната крепост” втори план сме всички ние, които пазаруваме, тормозим се за ипотеката, ядем, пием, мислим за следващите 5 минути или 5 дни... От другата ни страна е Тео – отшелникът. Последният човек на територията, който живее и работи днес, но мислейки за следващите поне 100 години. А последната му крепост е едно училище в планината, което Тео сам строи. И където ще се опита да сътвори нови българи, нови учени, нови борци и нови богове. Всичко останало от днешния ви ден в началото на 2019 г. ще отиде в канала, защото повечето хора на тази планета живеят като излишната мазнина по ръба на чинията...” , коментира Карбовски предстоящия епизод.

С инициативата „Чиста азбука“ “Карбовски: Втори план“ насочва вниманието към нуждата от изчистването и съхранението на българския език, в полза на обществото. Последната крепост на българското образование ли е учителят Тео и неговото училище – гледайте в събота в 18 часа по bTV.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама