Протестиращите майки във фокуса на "Карбовски: Втори план“

20:10, 26 окт 18 / Култура 25 2038 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В две поредни съботи „Карбовски: Втори план” ще представя българските майки. Първият епизод на проекта „Майка“ (27 октомври) ще бъде посветен на жените, които вече месеци протестират и са готови на всичко, за да получат достоен живот за себе си и децата си.

„Ще ви покажа пет жени - българки, майки. Тези дни те се превърнаха в риалити звездите на повсеместното ни жалко оцеляване. Но в „Карбовски: Втори план“ те няма да се оплакват, а аз няма да ви карам да им съчувствате, даже няма да ви показвам „уж болните им деца”.
Но ще настоявам да ги чуете. Защото не вие, а те са единствените, които сякаш могат да донесат промяната. Това е революцията на майките – жени, пристиснати до ръба, готови да жертват всичко, за да съборят системата. Защото за тях по-лошо не може да стане.
Но ако смятате, че на вас не може да се случи и никога не бихте могли да сте на тяхно място - не ги гледайте. Обаче знайте - когато не виждате проблема, ставате част от него“, казва Мартин Карбовски за предстоящото издание на предаването.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама