Папа Франциск: Всички отговаряме за общото благо, не само управляващите

16:30, 01 яну 19 / Свят 25 924 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Политиката не е запазена само за тези, които управляват, а трябва да включва всички, каза папа Франциск във вторник. Светият отец се обърна към събралите се хора на площад "Св. Петър" от прозореца на апостолския дворец на 52-ия Световен ден на мира, въведен от папа Павел VI. Тази година темата беше определена от Франциск като "Добрата политика е в служба на мира", предава БТА.

"Нека не мислим, че политиката е запазена само за управляващите. Всички отговаряме за живота на града, за общото благо и всеки трябва да даде приноса си в служба на мира", каза папа Франциск.

В проповедта си Светият отец обърна внимание на майчинството, като заяви, че светът е късоглед, ако гледа към бъдещето без "майчин поглед".

"Такъв свят може и да увеличи печалбите си, но повече няма да гледа а другите като на деца. Той ще прави пари, но не за всеки. Всички ще живеем в една къща, но не като братя и сестри. Трябва да научим от майките, че героизмът се проявява в саможертвата, силата се проявява в състраданието, а мъдростта се проявява в кротостта", каза Франциск.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама