Засилен контрол по пътищата за Нова година

14:15, 31 дек 18 25 1541 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Засилени мерки за сигурност преди новогодишната нощ. От МВР заявиха, че ще има засилено полицейско присъствие на всички обществени места, около големите търговски вериги, както и заведенията. Засилени проверки за алкохол и наркотици ще има и на пътя. От "Пътна полиция" очакват засилен трафик на 1 и 2 януари.

На първи януари от "Пътна полиция" очакват най-големи да бъдат задръстванията на АМ "Хемус". Преди тунел "Витиня" посока София ще има изкуствено забавяне на трафика. Целта е да не се допуска водачите да седят дълго време в тунелите. Ще се следи стриктно и за шофиране в аварийната лента.

С цел намаляване на престоя в тунелите е организирано изкуствено забавяне на трафика преди 42 км, в посока София.

"Препоръката ни от наша страна е да не се изнервят водачите и да се въоръжат с търпение. Ако е възможно да изберат друг алтернативен маршрут", коментира Росен Рапчев, началник на сектор "Пътен контрол" ГД Национална полиция, пред БНТ.

В столицата контролът на пътя се затяга още в ранния следобед. Униформените ще проверяват за алкохол и наркотици. От МВР предупреждават и шофьорите, че не е безопасно да ползват услугата "дринк енд драйв".

"Много констатации имаме, че служителите, които управляват тези автомобили, поне на територията на София, употребяват алкохол, наркотични вещества, или са неправоспособни", обясни Любомир Костадинов, отдел "Пътна полиция” към СДВР.

От полицията заявиха, че през празничните дни не са регистрирани тежки криминални престъпления. Отчетен е спад от 19% при грабежите спрямо миналата година и 12 процента при кражбите на автомобили.

От МВР предупреждават, че в празничните дни обект на грабежи стават често денонощните магазини, както и аптеките.

"Извършителите много често извършват предварително проучване за това ако им направят впечатление съмнителни лица да подават по най-бързия начин информация към органите на МВР, за да могат да се вземат необходимите мерки", коментира Димитър Кошов, "Криминална полиция".

Преди новогодишната нощ са направени над 4 000 проверки, свързани с пиротехнически изделия. Открити са 9 нарушения и са иззети малко над 6 800 опаковки с пиротехника.

На всичките големи входно-изходни артерии ще има полицейски екипи, които ще подпомагат движението. Ще се наказва навлизането в аварийната лента. От 14.00 до 20.00 часа на първи ще бъде спряно тежкотоварното движение в най-натоварените участъци. Забраната няма да важи за тези, които превозват опасни товари и живи стоки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама