Проговори човекът, оказал първа помощ на Шумахер след инцидента

17:49, 30 дек 18 / Любопитно 25 1419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Човекът, който поведе спасяването на легендата на Формула 1, Михаел Шумахер, проговори пет години след трагичния инцидент пред немската агенция „Фокус“.
Стефан Бозон, ръководител на спасителния екип, който на 29 декември 2013-а година получава сигнал за тежък инцидент в курорта Мерибел във френските Алпи – инцидент, който разтърсия света и любителите на Формула 1, както и цяла Германия.

Говорейки и спомняйки си за инцидента, Бозон е щастлив, че Шумахер е оцелял, защото екипът му е имал трудности в оказването на спешна медицинска помощ заради местоположението на инцидента.
Първите изявления след инцидента бяха, че тъй като мястото на произшествието бе близо до стръмни склонове, за тях е било трудно да го транспортират внимателно и предпазливо.

В резултат на инцидента Шумахер претърпява множество операции и сега се смята, че получава интензивно лечение в дома си в Швейцария.

Запитан дали е бил търсен от близките на седемкратния световен шампион, за да не дава интервюто, Бозон отрича. Казва, че му е било трудно да говори по темата и не желае да го прави за в бъдеще.

"Одобрявам това, което прави семейството му. Той има нужда да бъде оставен на спокойствие, те също. Убеден съм, че това са били пет ужасно мъчни години.", коментира Бозон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама