Започна кризата с паркирането в Пловдив

14:53, 30 дек 18 25 1859 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Синята зона в Пловдив ще бъде направена на райони, като в суперцентъра цената ще бъде по-висока, отколкото в периферията, съобщи кметът Иван Тотев за TrafficNews.bg. Във връзка с това назрява кризата с паркирането в града , особено около официалното откриване на Европейската столица на културата. 

Очаква се в събитието да участват между 30 и 50 хиляди души. От общината все още не са посочили къде ще паркират посетителите.

Заради затворени ключови булеварди автомобилите обикалят с часове, докато намерят свободно място. В центъра на Пловдив пловдивчани и туристи плащат от 2  до 5 лева на час.

В подножието на Стария град има три паркинга, пише bTV. Новопостроени  паркинги няма, но в общината се обсъждат три места в различни квартали, които да поемат наплива на туристи.

Паркингът на зала Колодрума, той е общински, съответно е и платен. Това донякъде обяснява защо в работен ден паркингът е абсолютно празен. В началото на следващата година общината трябва да обяви къде ще паркират хилядите гости.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама