Започна кризата с паркирането в Пловдив

14:53, 30 дек 18 / Общество 25 809 Topnovini
1

Синята зона в Пловдив ще бъде направена на райони, като в суперцентъра цената ще бъде по-висока, отколкото в периферията, съобщи кметът Иван Тотев за TrafficNews.bg. Във връзка с това назрява кризата с паркирането в града , особено около официалното откриване на Европейската столица на културата. 

Очаква се в събитието да участват между 30 и 50 хиляди души. От общината все още не са посочили къде ще паркират посетителите.

Заради затворени ключови булеварди автомобилите обикалят с часове, докато намерят свободно място. В центъра на Пловдив пловдивчани и туристи плащат от 2  до 5 лева на час.

В подножието на Стария град има три паркинга, пише bTV. Новопостроени  паркинги няма, но в общината се обсъждат три места в различни квартали, които да поемат наплива на туристи.

Паркингът на зала Колодрума, той е общински, съответно е и платен. Това донякъде обяснява защо в работен ден паркингът е абсолютно празен. В началото на следващата година общината трябва да обяви къде ще паркират хилядите гости.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще се възползвате ли от черния петък?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 44 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.