Група роми пребиха семейство в Свиленград на Бъдни вечер

20:55, 29 дек 18 25 2165 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Група агресивни мъже нахлули в дома на семейство в Свиленград на Бъдни вечер и нанесли сериозен побой на общо петима души, съобщи NOVA.

Мъжете нахлули в дома на сем. Стоеви около 18:30 часа, когато навън вече било тъмно. Проникнали в къщата, разбивайки входната врата.
Нападателите били от местната ромска махала а първата жертва била най-възрастната и трудно подвижна баба Райна. „Аз ги попитах какво правят, а те ме удариха“, разказа пред NOVA възрастната жена.

По-късно става ясно, че групата търси млад мъж, който работи като охранител в местна дискотека и два дни по-рано ги е изгонил от там заради пререкания в заведението. След като не го открили на първия етаж на къщата, ромите тръгват към втория.

Докато търсили въпросния охранител, нападателите нанасят удари и на други от семейството, включително и на жена, която пазила 9-годишния си син. След като не откриват „целта си“, агресьорите тръгват навън.

След пристигането на полицията трима от нападателите са арестувани за 24 часа. Те се държали агресивно и към униформените, но не са удряли никой от тях. А охранителят, заради когото е станало нападението, и днес не беше в дома си.

Задържаните вече са освободени, предстои прокуратурата да им повдигне обвинения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама