Звезден рожденик: Иван Костов

12:23, 23 дек 18 / Любопитно 25 2395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес рожден ден празнува българският политик Иван Костов и навършва 69 години! Костов е роден в София на 23 декември 1949-а година.

Когато е едва на 20-годишна възраст Костов работи в Слаботоковия завод в София. През 1970-а година той кандидатства за летец в БГА ”Балкан” и заминава на школа в Кременчук, Украйна, където пребивава около два месеца.

През 1982-а година завършва вечерно висше образование в СУ ”Св. Климент Охридски”, физикоматематически факултет, магистър по математика, със специалност ”Математическо моделиране на икономическите процеси”.

Костов е избран за Министър-председател на странта през 1997-а година до 2001-а година, след сериозна икономическа криза.
Скандалът, който изникнва по „негово време“ е, че в Либия са задържани шест български медици, обвинени за умишлено заразяване на деца с вируса на СПИН.
По време на своето управление Костов получава от медиите прозвището „Командира“. Политическите му противници считат управлението му за еднолично, докато неговите поддръжници одобряват категоричната му политическа позиция по спорни въпроси.

През декември 2008-а година Иван Костов е удостоен с първия „Почетен знак за човеколюбие и благотворителни дела“ на Българския Червен кръст.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама