Ценко Чоков: Процесът срещу мен идва от високо ниво

09:50, 20 дек 18 25 1933 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ценко Чоков, скандално известният бивш кмет на село Галиче, заснет да вечеря в столичен ресторант, вместо да изтърпява мярката си за неотклонение домашен арест, заяви, че процесът срещу него не е обективен и идва от високо ниво. Пред bTV Чоков подчерта, че е излизал навън тогава, когато има разрешение от съда, и че не може да върви повече от 40 метра без патерици.

„Разхождам се навън тогава, когато имам разрешение от съдиите по делото. Иначе не бих си позволил. Асансьорът даже не пускам без позволение”, категоричен беше Ценко Чоков в интервю, дадено в дома му преди съдът да го остави в ареста.

„В месеца имам по 10-15 дни разрешение да ходя да си отстранявам здравословните проблеми, които имам. „Не виждам нищо престъпно, че ги отстранявам, не виждам нищо лошо в това, че ми се подобрява състоянието”, категоричен беше бившият кмет на Галиче.

„Нима хората под домашен арест, когато отидат на дело, по време на почивката не отиват някъде да обядват. Разрешено е да отидат на дело, а не да обядват, но всички обядват някъде, нали?”, изтъкна той.

Всяка вечер ме проверяват патрулите в района, през деня и кварталния, вчера три пъти ме провериха, каза още Чоков.

"Аз съм диабетик, пада ми захарта. Какво престъпно има, че съм се отбил за 10 минути да си взема храна. На връщане от зъболекаря ми падна захарта и казах на господина, който трябваше да ме закара: „Дай в най-близкото заведение да хапна нещо сладичко”, разказа Чоков.

В ресторанта той е бил с колега земеделец, чичо му и негова братовчедка. Чоков е категоричен, че не е употребявал никакъв алкохол, а чашите на масата от снимката са били пълни с вода.

Бившият кмет на Галиче заяви, че „двама здрави мъже” на масата срещу него са го снимали, а сервитьорът му казал, че това е охраната на заместник-главния прокурор Иван Гешев.

„Не съм видял г-н Гешев, не мога да кажа дали е бил там или не, но щом охраната му е там, те трябва да пазят някого”, отбеляза Чоков. По думите му още същата вечер се появили и снимките в медиите.

„Тези господа, за да охраняват най-високопоставените персони в държавата, тяхна работа е да ги пазят, а не да се правят на папараци. Без съгласието на прокурора няма как да си позволят такова нещо, поне аз така смятам”, каза Ценко Чоков.

Мога да ходя 30-40 метра без патерици, но повече не мога – през другото време ми трябват помощни средства – или патерици, или количка, призна той.

По повод съмненията към заключенията на вещите лица за здравословното му състояние Чоков отбеляза, че всички вещи лица досега са констатирали едно и също.

Процесът срещу мен не е обективен, идва от голямо ниво, от хора, които управляват държавата, заяви още Чоков, като изброи – „Борисов, Цацаров и Пеевски”. Той посочи, че му оказват натиск и му нанасят непочтени удари под кръста.

Който и да ме издига за кмет, аз винаги печеля, категоричен беше Ценко Чоков на въпрос защо се е съгласил да стане кмет от партия ГЕРБ.

За тези 4 години не са дали 4 лв. за селото. Преди това се опитаха срещу мен да имат техен представител, той взе 16 гласа на изборите. Те без мен в Галиче не могат да спечелят, каза още Ценко Чоков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама