Румяна Арнаудова: Ценко Чоков нагло е нарушил домашния си арест

09:40, 19 дек 18 25 1605 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ценко Чоков демонстративно и нагло е нарушил мярката си за неотклонение „домашен арест”, коментира говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Бившият кмет на село Галиче Ценко Чоков беше засечен в столично заведение, въпреки че е под домашен арест. Прокуратурата е разбрала за снимките от медиите, но информацията е била потвърдена и от надлежна справка от МВР, посочи говорителят на главния прокурор. Това е категорично отклонение и е налице е основание за изменение на неговата мярка в по-тежка, подчерта Арнаудова.

По думите й Чоков видимо е в добро здравословно състояние, не се придвижва с инвалидна количка, нито с болнична носилка, така че няма пречка той да остане в ареста като мярка за неотклонение, докато приключи наказателният процес изцяло.

„Установили сме доказателства за отклонение и неизпълнение на задълженията на подсъдимото лице по мярката. Тези обстоятелства, които станаха публично известни, категорично сочат, че в 19.30 ч. Ценко Чоков е бил в столично заведение в „Драгалевци”, обясни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

„Изготвени са няколко експертизи. Последната е комплексна, но към този момент няма да съобщим имената на вещите лица, определили здравословното състояние на Чоков. Когато бъдат събрани доказателства и можем убедително да твърдим, че са извършили престъпление, тогава ще обявим и нашите следващи действия”, поясни Арнаудова.

Кой е направил снимките на Чоков в ресторанта, за прокуратурата не е най-важното обстоятелство, отбеляза Арнаудова. За нас доказателствата се съдържат основно в докладната записка на МВР, допълни тя.

Арнаудова посочи, че от прокуратурата са поискали от медите информация за това как са получили снимката, за да я предоставят и на съда в случай на необходимост.

Чоков е имал разрешение от Апелативния спецсъд да посети стоматолог на 17 декември. Предстои да бъде установено дали въобще е посетил зъболекар същия ден.

Вчера стана ясно, че започва и разследване заради информацията на вещото лице, според когото здравословното състояние на Чоков е толкова тежко, че делото срещу него трябва да бъде спряно.

 

По думите на Арнаудова, според закон,а полицията няма задължението да охранява жилището, в което дадено лице е под домашен арест. МВР има задължението да контролира изпълнението и спазването на тази мярка, но като разпоредби в нормативен акт това не е разписано.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама