Пловдив е в класацията на New York Post за най-добри туристически дестинации през 2019-а

13:20, 19 дек 18 / Любопитно 25 1152 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пловдив попадна в класацията на изданието New York Post за най-добрите туристически дестинации за следващата година. Градът под тепетата и френския северозападен регион Нормандия са единствените европейски локации в списъка, който включва общо 12 места из цял свят.

„Пловдив е една от двете Европейски столици на културата за следващата година (другата е Матера в южна Италия). Живописният град е вероятно най-големият български град, за който никога не сте чували. Той е втори по големина в страната и историята му включва управление на горе-долу всяка империя от древни времена – от персите през Римската империя и до Османската. Сега, той празнува годината си в светлината на прожекторите с 500 фестивала, изложби, изпълнения и други събития“, гласи част от описанието на New York Post за Пловдив. 

Сред останалите места, които авторите препоръчват да се посетят през 2019 г., са Аржентина, Боливия, Анахайм (Калифорния), Флорида, Юкон (Канада), Лос Кабос (Мексико), Узбекистан, Япония, Египет и Намибия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама