Защитници на Десислава Иванчева искат оставки

14:35, 18 дек 18 25 1471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Оставките на зам.-главния прокурор Иван Гешев и шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев поискаха от организацията "Зелен Младост".

Защитниците на бившия кмет Десислава Иванчева и заместника й Биляна Петрова за пореден път остро разкритикуваха действията на прокуратурата в шумния процес и подчертаха, че до момента не са представени никакви реални доказателства, които да уличават двете жени в корупция.

"Ние, гражданите в защита на Иванчев и Петрова, Сдружение "Зелен Младост", искаме незабавно лицата Иван Гешев и Пламен Георгиев да подадат оставки. Ако не го направят да бъдат отстранени по съответния ред. Делото срещу Иванчева и Петрова, и т.нар. посредник Дюлгеров е знаково дело за цялата история на нашия преход", заяви Петър Кърджилов.

Според адвоката на Десислава Иванчева Димитър Марковски представителите на държавното обвинение по делото демонстрират свръхамбиция.
 
"Виждам някаква свръхсамбиция в това дело, която излиза извън рамките на едно нормално и професионално поведение от страна на прокуратурата. Няма как някой да излезе и аргументирано да твърди, че на тези жени е осигурен един справедлив и честен досъдебен процес", коментира Марковски.

Според адвокат Ирен Савова, която защитава Биляна Петрова, разследването срещу двете жени се води с огромен натиск върху тях. "Такава жестокост и нечовечност към две жени, за които съдът не се е произнесъл, че са виновни, е доста страховито за една правова държава, каквато искаме всички да имаме", обясни защитникът.

В сряда Специализираният наказателен съд ще обяви решението си по поредното искане Иванчева и Петрова да излязат от ареста.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама