Борисов: Глобата на БЕХ ще бъде платена от печалбата му

12:05, 18 дек 18 / Политика 25 1489 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Глобата, наложена от Европейската комисия на БЕХ, ще бъде платена не от гражданите, а от печалбата на дружествата. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти на форума ЕС-Африка във Виена.

Премиерът Борисов изтъкна, че преговори са се водили три години, като първоначалната сума е била 300 млн. евро, която в последствие е намалена на 77 млн. „Това беше минималната сума, която договорихме, всичко останало беше приватизация на газопреносната система“, заяви министър-председателят. По думите му би било предателство, ако газопреносната система не е собственост на българските граждани и на държавата.

Борисов заяви още, че България ще поиска допълнителни средства от Европейската комисия, за да продължи да охранява успешно външната граница на ЕС. „Искаме още по-добре да се справяме през следващите години“, допълни министър-председателят във Виена.

„До 2022 година Европейската комисия трябва да осигури 43 млрд. евро по фонд „Африка“, отбеляза още Борисов. „Досега Европа се отнасяше подценявайки Африка – главно колко пари ще дадем за нея и колко мигранти има. Това не е печеливш процес. Това, което се говори на днешната среща, е да насърчим преди всичко частния сектор да инвестира в Африка и да се повиши нивото на образование“, добави премиерът Борисов след участието си на форума на високо равнище в австрийската столица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама