Лиляна Боянова и Владо Пенев ще водят концерта „Българската Коледа“

14:56, 17 дек 18 / Любопитно 25 1257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Десетки журналисти, артисти, спортисти и общественици ще подкрепят инициативата „Българската Коледа“ по време на благотворителния концерт на 25 декември, който ще се излъчи по bTV. В навечерието на коледната вечер в 20 часа посланици на каузата ще фокусират общественото внимание в подкрепа на деца с тежки заболявания и увреждания.

Водещи на концерта, който ще се предава на живо от Народния театър „Иван Вазов“, ще бъдат Лиляна Боянова – водещ на bTV Новините и автор на рубриките "Вярваме в доброто" и „Спасените“, и актьорът Владимир Пенев. Част от събитието ще вземат и изпълнители, които ще подарят празничен спектакъл в подкрепа на най-уязвимите български деца. Каузата ще събере на една сцена Михаела Филева, Влади Ампов – Графа, Орлин Павлов, Миро, Поли Генова, Орлин Горанов, Теди Кацарова, Тони Димитрова, Еделина Кънева, Дони и Нети, група „Фондацията“, Детска вокална група „БОН-БОН“, „Детски радиохор“, Ансамбъл „Филип Кутев и Национално училище за танцови изкуства.

Сред посланиците на „Българската Коледа“ на живо на 25 декември ще бъдат и Антон Хекимян, Николета Маданска и д-р Неделя Щонова. Те ще бъдат сред любимите лица от телевизионния екран, които ще обърнат внимание на нуждата от иновативно лечение, рехабилитация, специализирана грижа и комплексно лечение. Подкрепа към „децата в беда“ със специално участие ще изразят и десетки актьори, спортисти, журналисти и общественици, сред които ще бъдат Георги Тошев, Стоянка Мутафова, Любомир Нейков, Кръстьо Лафазанов, Руслан Мъйнов, Силвия Лулчева, Албена Павлова, Теодосий Спасов, София Бобчева, Богдана Петкова, Кубрат и Тервел Пулеви, Петър Стойчев, Владимир Николов, Ивет Лалова, Теодор Салпаров, Тайбе Юсеин и други.

Каузата се провежда под патронажа на президента Румен Радев. Миналогодишното издание на „Българската Коледа“ успя да набере с 2 600 000 лв, с които се помогна на 505 деца и се дари апаратура на 22 лечебни заведения от цялата страна.

Всеки, който желае, може да направи дарение с sms на кратък номер 1117 или с обаждане на 0900 1117.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама