Роми създават политическа партия ЕНП - България

18:51, 15 дек 18 / Политика 25 1554 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В началото на следващата година в България ще се появи нова ромска партия. Тя ще се казва „Европейска народна партия – България” (ЕНП - България).

Съобщението за новата политическа формация дойде преди няколко дни от Сливен. Неин лидер е бившият треньор по бокс Пламен Александров.

„Партията не е ромска – ние обединяваме роми, българи и турци. Тя е европейска народна партия, но че имаме и роми при нас не означава, че е ромска партия. Ние работим за народа, искаме да направим нещо за България”, обясни по bTV Александров.

По думите му новата формация ще се фокусира върху това да образова ромите и да изкара ромските деца от училищата в гетата, за да може те да учат заедно с връстниците си от български произход. „Иначе няма да има интеграция”, каза Александров.
От партията обещават и 10 нови линейки от Италия, които да бъдат предоставени на населените места с нужда от такива.

Лидерът на „Европейска народна партия – България” подчерта, че със собствения си пример ще насърчи ромите да плащат данъци и сметки. „Те искат да плащат, но нямат собственост”, добави Александров.

От формацията все още не са водели разговори, нито с представените в парламента партии, нито с представители на политическото движение на Цветелин Кънчев „Евророма”.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама