Какво да носим със себе си, когато тръгваме на път

13:00, 28 дек 18 / Любопитно 25 1718 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Приготвянето на багаж за почивка може да бъде изнервяща задача, особено ако се прави в последния момент. И дори да сте наясно точно кои вещи ще носите със себе си, има 10 неща, за които задължително трябва да оставите място в куфарите. Ето кои:

1. Документи, застраховка, пари

Ако забравите нещо от багажа си, почти винаги можете да си го купите. Ако по един или друг начин се окажете без документи и пари обаче, ситуацията може да стане доста сложна. Застраховката дава допълнителна сигурност, че ако нещо се обърка, няма да сте тотално прецакани. Добре е да знаете, че банките предоставят на своите клиенти застраховки, които отговарят на размера на лимита на кредитната карта, която използват - всичко това са бонуси, които е добре да имате предвид, когато сте на път. Най-добре обаче е просто да не забравяте тези неща.

2. Камера/ фотоапарат

Няма по-ценно от това да запечаташ любим спомен на ново място. Защото спомените избледняват, но винаги можеш да си ги припомниш с една снимка. Не прекалявайте все пак, защото е възможно накрая да гледате забележителности само през обектива.

3. Основни лекарства

Препоръчително е да вземете с вас основни лекарства- за главоболие или стомашни болки. Всичко може да се случи, а когато имате лекарство под ръка е голямо улеснение.

4. Удобни обувки

Не правете грешка да тръгвате на път с неудобни или нови обувки. Разходките със сигурност ще са повече, отколкото в ежедневието. Първо трябва да избираме комфорта.

5. Чадър и слънчеви очила

Не можете да бъде сигурни в прогнозата за времето, особено ако сте в държава с променлив климат. Затова винаги носете със себе си тези два предмета, които освен че не заемат много място, не са и тежки.

6. Козметика в малки разфасовки

Не помъквайте със себе си големи количества козметика, когато пътувате – дори и да сте сред суетните пътешественици. Вземете само нужното, за да може багажът ви да бъде възможно най-компактен.

7. Зарядни устройства, батерии 

Не забравяйте да вземете захранването за лаптопа, за мобилните телефони и за фотоапарата, както и достатъчно количество батерии за детските играчки, които ги изискват.

8. Книга или друго развлечение

Без значение на колко вълнуващо място отивате, винаги може да се появи момент, в който да изпитате отегчение или да ви се прииска да се отпуснете с любимото си занимание. Ако сте приятелска компания на къмпинг, например, винаги ще се намери време за игра на карти. Книгата пък ще е идеалният финален щрих, ако се припичате на шезлонг, отпивайки леден коктейл.  

И все пак нека не забравяме, че всичко, което взимате ''за всеки случай'' е абсолютно излишно. Не отивате на самотен остров, нали? Нито сте се запътили да поживеете сами в пустинята. Отивате на ваканция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама