Последен шанс да видим Джон Клийз преди да умре

11:20, 14 дек 18 / Любопитно 25 1141 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Циничният мизантроп с култов, черен, британски хумор – Джон Клийз ще разсмее българските ценители с ексцентричното си шоу „Последен шанс да ме видите преди да умра“ на 4 септември 2019-та в зала 1 на НДК.

Звездата и съосновател на култовата комедийна трупа Монти Пайтън е избрал нашата столица за спирка от турнето си.

Билетите вече са в продажба в две ценови категории – от 55 и от 68 лв. Клийз ще гостува за първи път в България и с бруталния си хумор ще затвърди имиджа си на един от най-великите комедийни гении на всички времена.

У нас той стана любимец с друга поредица, която написа и изигра със съпругата си Кони Буут в средата на 70-те - „Фолти Тауърс“. За нея двамата спечелиха и награда БАФТА. Клийз е записал името си не само като актьор, но и като сценарист на редица филми, сред които „Риба на име Уанда“, а в биографията си има участия дори в „Джеймс Бонд“ и „Шрек“.


78-годишната звезда наскоро шокира феновете си като заяви, че усеща, че скоро ще умре. Явно точно тази мисъл му е дала повод за новото комедийно шоу, в което се шегува дори със собствените си страхове. Толкова, че дори така кръщава турнето си. Старостта донесе и някои физически неудобства за актьора, който в интервю за вестник „Мирър“ призна, че все повече оглушава. „Това не е бреме. Напротив, доста освобождаващо е. Усмихвам се, кимам, посочвам ушите си и така не трябва да обръщам внимание на всички глупости, насочени срещу мен", обърна на шега проблема си Клийз.

Звездата на Монти Пайтън призна през лятото, че планира да се премести да живее на карибския остров Невис, защото е "толкова разочарован" от британските политици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама