Звезден рожденик: Ванеса Хъджинс

09:20, 14 дек 18 / Любопитно 25 2025 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес рожден ден празнува актрисата Ванеса Хъджинс и навършва 30 години!

Ванеса Ан Хъджънс, позната още като Ванеса Хъджънс, е американска актриса и певица, известна с ролята си в нашумелия тийн-филм „Училищен мюзикъл“.

Ванеса Хъджънс е родена на 14 декември 1988 г. в Салинас, Калифорния, в семейството на Джина и Грег Хъджънс. По-малката ѝ сестра Стела също върви по нейните стъпки. В корените си има ирландска и американска жилка от страна на баща си и филипинска, китайска и испанска жилка от страна на майка си. „Чувствам се като миш-маш“ – споделя Хъджънс.

От 8-годишна играе в театрални постановки. След седми клас става частна ученичка. Първата и роля на голям екран е във филма „Тринадесет“ като Ноел. После участва като гост в много сериали. Най-голямата и роля е в безспорния хит на Дисни „Училищен мюзикъл“, където си партнира със Зак Ефрон, – с когото са двойка и извън екрана до декември 2010 – и трите му продължения, както и в концерта на звездите от мюзикъла. Заради славата, която и носи филма, получава предложение за главна роля в трилъра „Prom Night“ (Абитуриенстка вечер), но Хъджънс отказва, за да работи върху новия си албум. След прекратяване на договора си с Дисни прекратява временно и музикалната си кариера, за да се съсредоточи върху актьорската си игра и да спечели одобрението на критиците. Това става с филма и Bandslam. Въпреки неговият комерсиален провал, критиците най-сетне признават Хъджънс за една от талантливите млади звезди на Холивуд, като казват, че „заслепява останалите актьори в състава“ и я сравняват с кинолегенди като Доръти Паркър и Танди Нютън.

Следват съвременната екранизация на „Красавицата и звяра“ – „Зверски“, в която играе редом до Алекс Петифър и Нийл Патрик Харис. Нийл подготвя театрална продукция на мюзикъла Rent и предлага на Хъджънс ролята на Мини, с която Ванеса прави голямото си завръщане в театъра и в мюзикълите.

След поредицата романтични комедии и драми, Хъджънс се съсредоточава повече върху тежките екшъни и драми. През март 2011 излиза фантастичният екшън-трилър „Съкър Пънч“, в който играе Блонди. Снима се в продължението на „Пътуване до центъра на земята“ с Дуейн Джонсън – Скалата и „Gimme Shelter“, за чиято роля подстригва косите си и отсяда в приют за бременни тийнейджърки.

Най-добрата и приятелка е Ашли Тисдейл, която играе най-големия и враг в „Училищен мюзикъл“ – Шарпей Евънс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама