Възможен ли е сексът в Космоса?

10:00, 16 дек 18 / Любопитно 25 1173 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ако някога получите възможност да се отдадете на интимни занимания стотици километри над Земята, със сигурност ще трябва да се оправите с редица практически проблеми, преди изобщо да започнете, пише IFL Science, цитиран от Обекти.

Замразената храна във вакуумирани пликчета едва ли е най-добрата за романтична среща, а фактът, че центърът за контрол на мисията ви наблюдава непрекъснато, също не е много стимулиращ.

 

"Обикновено когато стане въпрос за пребиваване в Космоса, хората си представят среда, в която всичко се рее свободно", обяснява известният учен Нийл де Грас Тайсън.

"Но това не е задължително условие. Ако космическата станция се върти, възникват налягане, подобно на центрофуга, стига и самите вие да се въртите в съответната посока. Но ако не го правите, а просто се носите към целта си, тогава сте в безтегловност, а там всичко вече е различно. Включително и сексът", казва Тайсън.

"Ще изпитате непосредствено законите на Нютон. Когато се носите в пространството и се придвижите към някого, буквално може да отскочите при досега. Движението се запазва, но няма триене, така че ако искате да останете заедно ви трябва нещо, което да ви държи един до друг по време на естествените телесни движения, които съпътстват секса".

"Така че най-добре се запасете с много кожени колани и всичко ще бъде наред", завършва ученият с усмивка на уста.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама