Кои теми търсихме в Google през 2018 г.?

16:40, 12 дек 18 / Любопитно 25 1384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Големите теми и големите спорове на годината, но и малките възможности човек да получи много без почти никаква инвестиция – това се вижда в представената „2018 година на търсене” на търсачката Google в частта й за България.

Сред характерните търсения са „Истанбулска конвенция” и „Джендър” – терминът за полова идентичност, който противниците на международния документ срещу домашното насилие успяха да превърнат в масово употребяван синоним на хомосексуалист.

Новините – истински и фалшиви, изстреляха и непознатата до преди сделката за „ЧЕЗ-България” собственичка на „Инерком” Гинка Върбакова в списъка на най-търсените личности. Там й правят компания предимно лица от шоубизнеса.

Биткойн манията продължава и през 2018 г. След като даже по стълбовете се виждат разлепени реклами за „копачки” за криптовалута, които можете да купите на лизинг, не е изненада, че „Bitcoin” е сред най-търсените думи в българския уеб.

Политиката на Реджеп Ердоган не е сред най-интересните теми за българския онлайн потребител, но пък последиците от нея се оказват много важни у нас. Сривът на валутата на южната ни съседка направи пазаруването при комшиите задължителна част от всяка почивка и така словосъчетанието „Турска лира” се оказа едно от най-търсените.

В списъка на Google има традиционни източници на голям трафик – търсенията на онлайн листовки и резултати от проведени шофьорски изпити, запитвания около световното по футбол и олимпиадата, както и такива за онлайн училищните дневници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама