Отпуснаха допълнителни средства за АМ "Хемус", за ремонт на военна техника и за театрите

11:58, 12 дек 18 / Политика 25 1059 Шрифт:
Topnovini

1,35 милиарда лева допълнително отпусна правителството за строителството на 142 километра от автомагистрала "Хемус", Министерството на отбраната получи 113 милиона лева за ремонт на летателна техника и казарми. 7 милиона лева допълнително се дават на театрите.

Премиерът Бойко Борисов обясни, че с отпускането допълнителни средства за строителството на "Хемус" се изпълнява преизборен приоритет за развитието на Северна България. Това той заяви пред кметовете на Варна, Търговище, Севлиево, Търново, Ловеч, Плевен.

"Знаете, че преди години "Хемус", не знам поради какви причини, но по времето на друго управление, беше извадена от възможността да бъде финансирана по европейски програми, а ние искаме процеса да го направим необратим и после да няма някой, който да каже - няма пари. Така че сме си изпълнили поетия ангажимент", каза Борисов, предаде БНР.

По няколко постановления бяха отпуснати и 113 милиона лева, които ще отидат за ремонт на техника в армията плюс 134 милиона, които бяха отпуснати миналата седмица, общо средствата стават 247 милиона лева. Борисов обяви това пред генералитета, който присъства в началото на заседанието.

"Това да го знаете, като си отидете по службите, да кажете на състава - "Кугъри", "МИГ-ове", Су-та, елки, "Пилатоси" ... по казармите, за да придобият нормален вид", каза премиерът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама