„Животът е прекрасен с Лео Бианки“ показва десертите на Месина

20:30, 10 дек 18 / Любопитно 25 430 Topnovini
1
2
3
4

Тази сряда „Животът е прекрасен с Лео Бианки“ ще пренесе зрителите на bTV в Месина. За третия по големина град в Сицилия казват, че природата е свършила това, което човекът не е успял през вековете. През 1908 година той е бил разрушен от земетресение, а днес процъвтява като важен пристанищен, жп и шосеен възел с ферибот до континента.

Кулинарят ще посети една от най-старите сладкарници, която се слави със своите каноли сичилиани, бриош с гранита, касата и пиньолата. Дългогодишната традиция, която се е предавала през поколенията, е съхранила оригиналните рецепти и техники за приготвяне на сладкишите. Особено важно за екипа е качеството на продуктите, с което никога не се прави компромис, както и личното внимание към детайла.

Домакинята Дария ще разкаже на Лео, че всяка хрупкава кора за каноло се прави ръчно, като се използва специално дърво за разточването и придаването на специфичната форма. Името на ястието идва точно от тръстиковата пръчка. Тестото се пържи в свинска мас, добавя се канела за аромат, а фунийките се пълнят на момента с рикота от овче мляко, за да се запази хрупкавостта им. Гарнира се с парчета захаросани плодове и лешници, шоколад или фъстъци.

Класическата закуска бриош пък се приготвя от съвем обикновени продукти като яйца, брашно, захар и маргарин, но тестото става изключително нежно и пухкаво. Отчупва и се потапя в сметаната на сладоледа гранита, който се овкусява според сезона и предпочитанията с плодове, кафе или ядки.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани