Коледна елха грейва в Разград със светлинно шоу

10:10, 10 дек 18 / Любопитно 25 1741 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Със светлинно шоу и подаръци за всяко дете ще грейнат светлините на градската елха в Разград. От 18.00 ч. пред Общински културен център сребристият смърч с богата корона и височина 10 м ще засияе със светлината на 10 000 лампички. 

Дуо „БарбарониТе“ от София ще представят атрактивно огнено шоу. Дядо Коледа ще получи лично писмата на децата от Разград, като за всяко дете ще има и подарък. Служители на Общинско предприятие „Паркстрой“ украсиха града с около 60 000 лампи и стотина светещи елементи. Богатата украса, закупена от Община Разград през 2017, е допълнена с нов елемент - фонтан от падащ сняг, разположен на кръговото движение на бул. „България“. 

В центъра на града е разположен коледен базар със 17 щанда за нехранителни стоки и 6 за хранителни. Два нови, атрактивни павилиона ще отворят врати тази година - на ПФК „Лудогорец“ и щанд за коледни сладкиши. Кметът д-р Валентин Василев обяви, че на 14 декември ще започне и благотворителна продажба. Средствата ще бъдат за операция на едногодишно дете от Разград, което е родено с тежка диагноза, но вече има една успешна операция. Необходимата сума е 7000 лв., част от нея вече е събрана.

За поредна година Етнографската къща в Исперих се превръща в работилница, където децата демонстрират своята сръчност и фантазия в изработването на коледна и новогодишна украса. Това съобщиха организаторите от Историческия музей в лудогорския град. Занятията ще продължат до края на седмицата. 

Освен творческото забавление децата ще имат възможност да научат от музейните специалисти интересни обичаи и традиции, свързани с предстоящите празници - Коледа и Нова година. Творбите, сътворени в коледната работилница ще бъдат показани в изложба в петък в Етнографската къща.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама