Скопие отговори на острата закана на Каракачанов

14:03, 09 дек 18 / Политика 25 1918 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министерството на външните работи в Скопие отговори на заканата на българския вицепремиер и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов за блокиране на пътя на бившата югославска република към ЕС и НАТО, ако премиерът Зоран Заев продължава да твърди, че има македонски език.

Думите на Каракачанов могат да доведат до отрицателни нагласи и враждебност вместо приятелски отношения, се казва в изявление на Министерството на външните работи.
"Република Македония ще продължи активната си, конструктивна и добра съседска политика в бъдеще в духа на Договора с България и европейските ценности", каза министерството на външните работи в Скопие.

Каракачанов каза, че няма да приеме „хора с неясни представи и с изкривено мислене спрямо историята, за да се доберат до НАТО и ЕС, на гърба на България и историческите факти“.
Той каза, че ако съвместната историческа комисия не признае, че до 1944-а година Република Македония и Република България имат обща история, той ще настоява да се добави към двустранното споразумение за добросъседство, което да уточни това.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама