Мечоците от зоопарка в Добрич заспаха зимен сън

14:20, 07 дек 18 / Любопитно 25 1189 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Мецаната Берна и мечокът Костадин в Центъра за защита на природата и животните в Добрич заспаха зимен сън", съобщи директорът на зоопарка Християн Христов. По думите му преди да се оттеглят за почивка с падането на първия сняг двамата са били добре захранени с месо от ферма, за да издържат на зимната диета. "Повече не са излизали на двора и смятаме, че са се събрали в една бърлога", разказа на БТА директорът на зоопарка.

Берна дойде в Добрич преди пет години от зоопарка в Берн, Швейцария, а след нея Костадин - от зоологическата градина в Плевен. Мечешкият им дом в Центъра за защита на природата и животните разполага с няколко декара двор и басейн.

Зоологическата градина в Добрич посреща новата година с нови обитатели. По неволя от няколко дни в парка е мишелов със счупено крило, който е защитен вид, но ветеринарите го лекуват с антибиотик и се надяват да оздравее. На 1-ви декември се роди муфлонче, което все още е без име, вълнистите папагали и от вида "Корела" също имат бебета, добави Християн Христов. По думите му зоопаркът е осигурен с фуражи и зърно за цялата 2019 г., но се приемат дарения, ако някой иска да почерпи с лакомства животните за Коледа.

Зоопаркът в Добрич, който заема около 160 декара площ, е изграден по българско-швейцарски проект. Част от неговите обитатели са дарени от зоологически градини в Швейцария.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама