Защо да простираме навън и през зимата

11:00, 09 дек 18 / Любопитно 25 1251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Много от нас смятат, че сушенето на прани дрехи при минусови температури не е добър избор. Оказва се обаче, че простирането навън през зимата далеч не е толкова лош вариант, ако спазим някои елементарни правила, пшише Lifestyle.bg

Най-добре е да пускаме пералнята вечер или да настройваме таймера за нощно пране, така че да можем да прострем сутрин. По този начин използваме евтината електроенергия през нощта и даваме възможност на дрехите да започнат да съхнат при максимално оптимални условия.

Сутрин и до обяд зимният въздух е по-сух, и сушенето започва мигновено.

Простирането на закрито през зимата означава, че внасяме в дома си голямо количество влага, която трудно ще се разсее, предвид затворените заради студа прозорци.

Това увеличава риска от образуване на мухъл у дома, който е абсолютно пагубен за дрехите, мазилката и здравето ни.

През зимата влагата в дома ни е доста по-голяма, отколкото през лятото, а това означава, че сушенето на закрито би се случвало доста бавно.

Не е нужно да се тревожим, че тъканите на дрехите ще се развалят от минусовите температури, ако преди това сме ги минали през силна центрофуга.

Външното простиране през зимата не е решение, само ако навън вали дъжд или сняг, защото това би нарушило качеството на платовете.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама