Звезден рожденик: Бритни Спиърс

09:20, 02 дек 18 / Любопитно 25 1173 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес рожден ден празнува певицата Бритни Спиърс и навършва 38 години!

Бритни Джийн Спиърс  е американска поп певица. Тя е една от най-продаваните певици за всички времена с над 100 млн. продадени копия на албуми и 98 млн. продадени сингли.

От нейния дебютен албум Baby One More Time до момента са продадени над 30 млн. копия по цял свят, което го прави един от най-продаваните дебютни албуми за всички времена. Има по-малка сестра, Джейми Лин Спиърс, която е актриса.

Родена в Маккъмб, Мисисипи и израснала в Кентуд, Луизиана, тя става известна с участието си в детския New Mickey Mouse Club в сезоните му от 1993 и 1994 г. сред „колегите ѝ там са Джъстин Тимбърлейк (който по-късно става член на поп бандата NSYNC), Кери Ръсел, и Кристина Агилера. Най-големите ѝ вдъхновения са Мадона и Джанет Джаксън, с които тя има доста добри отношения, дори дует с Мадона.

Тя израства в семейството на Джейми Спиърс и Лин и има сестра Джейми Лин и брат Брайън. Също тя има и изгубен брат, който се казва Дейвид Спиърс Има двама сина – Шон Престън и Джейдън Джеймс, от брака ѝ с Кевин Федърлайн. През юни 2007 година тече развод на певицата със съпруга ѝ, който по-късно иска попечителство над децата, поради пристрастеност на певицата към наркотици. През ноември 2007 г. Бритни е приета в психиатрична клиника, където се лекува от наркотичната пристрастеност. Днес тя е в добро здравословно състояние и се грижи за децата си. През ранните години на кариерата си Бритни има конкуренти на поп-сцената като изпълнителки от също голяма величина – Кристина Агилера, Пинк, Бионсе, Гери Халиуел. Както и изпълнители, добили известност с по един-два хита за определено време. Доказването във времето идва едновременно с признанието на феновете, които са успели да съхранят аурата на Бритни в сърцата си. Неслучайно Мадонапризнава Спиърс за поп-принцесата на днешния музикален свят, особено след съвместната реализация на сингъла „Ме Against The Music“. Новите проекти от 2008 и 2009 г. извадиха нови песни, чиито клипове не може да бъдат пропуснати от ценителите на добрия поп-денс стил – Gimme more, Piece Of Me, Break The Ice, Womanizer, Circus, If You Seek Amy, и някои последните за момента (Radar, 3 , Till The World Ends и I Wanna Go).

През 2011 г. по музикалните телевизии се завъртат новите хитове от седмия студиен албум: „Hold It Against Me“, където певицата е в символична борба със самата себе си – нещо, което на всеки се налага, за да постигне целите си. През 2012 г. в началото на декември прави хитовия дует с Уил Ай Ем – Scream & Shout, в който тя се оприличава от медиите като актрисата Джейн Фонда. Изпълнява песента Ooh La La, която е към саундтрака на детската анимация Смърфовете 2 от 2013 г. А веднага след това представя и Work Bitch, след което стартира серия от концерти в Лас Вегас. През месец май 2015 г. създава клип съвместно с австралийската рапърка Иги Азалия – Pretty Girls.

Дебютният ѝ албум, издаден от Jive Records, ...Baby One More Time в началото на 1999 г. веднага влиза в музикалните класации в САЩ и оглавява тези във Великобритания. Сингълът, носещ същото име също става номер 1 в много страни и е придружен от видеоклип. Бритни Спиърс е в челните класации на много известни списания. През 2012 г. сп. Билборд я обяви за най-привлекателната поп изпълнителка, а VH1 я класира под номер 1 в „100-те най-влиятелни жени в музиката“. Тя е най-продаваната изпълнителка на изминалото десетилетие и е определяна като „Принцесата на поп музиката“

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама