Борисов: Спазваме всички европейски правила относно газовия хъб "Балкан"

20:30, 30 ное 18 / Политика 25 2779 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Спазваме всички европейски правила при реализацията на концепцията за газоразпределителен център „Балкан“. Това коментира Бойко Борисов пред журналисти при пристигането си от Мароко.

Днес стана ясно, че втората тръба на проекта „Турски поток“ ще минава през България. Премиерът Борисов подчерта още, че България си е свършила всички ангажименти.

„Това не е само български интерес, зад нас чакат и сърбите, и унгарците, и австрийците, но понеже ние сме на входа, трябва да свършим най-много работа“, поясни Бойко Борисов. Министър-председателят посочи, че българският интерес изисква ускоряването на интерконектора с Гърция и изрази надежда в първите месеци на годината строителството да започне.

Борисов уточни, че втората тръба на „Турски поток” и строежът на газовата връзка с Гърция трябва да вървят паралелно, така че да можем да си осигурим повече източници на природен газ и диверсификация.

Премиерът припомни, че проектът „Южен поток“ беше спрян в мандата на БСП. „И причината е корупция – корупционните схеми в обществените поръчки. Затова беше спрян. Това е, което ние тихичко, без да шумим, построихме, без да говорим, реверсивната ни връзка от Турция до Лозенец, Сливенско, която открихме с турския енергиен министър през август. Ние стъпчица по стъпчица много внимателно си подготвихме, че когато и другите кажат - „и ние искаме“, ние да сме готови, уточни още министър-председателят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама