Цачева: Килията на Иванчева и Петрова отговаря на стандартите

14:13, 30 ное 18 25 2337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Според правосъдния министър Цецка Цачева стандартите в следствения арест са спазени и отношението към всички арестанти е еднакво, включително и към отстранения кмет на район „Младост” Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова.

Цачева коментира това в отговор на разпространените вчера от омбудсмана Мая Манолова снимки на килията, в която пребивават Иванчева и Петрова, обвинени във взимане на подкуп в особено големи размери.

На въпросните помещения е правен ремонт през 2015 г., уточни Цачева, като добави, че мухълът, който се вижда на снимките е заради затвора, който се намира над следствения арест. Арестът пък от своя страна бил пренаселен – преди 2015 г. в него е имало 400 задържани, а след въвеждането на новите изисквания броят се свил до 240 души. За да се направи ремонт в помещенията, ще е необходимо да се изведат всички арестанти, което в момента не е възможно, добави правосъдният министър.

Помещенията на арестантите отговарят на критериите – квадратурата е спазена, има светлина и санитарен възел, настоя Цачева. По отношение на тоалетните в ареста, тя коментира: „Вярно – стряскаща е картинката”. Поясни обаче, че в същото време има много домове с тоалетни отвън.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова се намират в следствения арест вече 8 месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама