Манолова: Имам над 10 жалби от Иванчева за килията, под минималните стандарти е

18:32, 29 ное 18 25 1800 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пътуваме с обществения транспорт основно. Имаме 2 баничарки на по 12 години. Искаме да покажем, че и така човек може да си върши работата. Хората така живеят и ходят на работа. Това дава повече възможности да се срещнем с тях, не се оплакваме. Това заяви пред bTV омбудсманът Мая Манолова.

''Имам повече от 10 жалби от Иванчева и от зам.-кметицата и това не е първата препоръка, която изпращаме. Трябва да отбележа бързата реакция на правосъдното министерство по отношение на предния ни сигнал за ремонт на килията. Във всеки един затвор ние онагледяваме нашите проверки със съответни снимки. Те са достатъчно красноречиви. От проверката, направена вчера, са тези снимки. Колегите споделиха в доклада, в който са изготвили, че не отговарят на минималните стандарти не само тази килия, но и другите в затвора. Тоалетните са с много ниски прегради, които са унизителни за хората, живеещи там. В този смисъл е и препоръката ни с настояване за спешни действия, каза тя относно снимките от килията на Десислава Иванчева, които по-рано бяха разпространени.''

Манолова добави, че Софийският затвор не отговаря на изискванията. Очевидно, че ремонтът не може да се направи по-добре, но трябва да се търси решение, тъй като хората, лишени от свобода, също имат права. Тези килии са изглеждали по този начин и преди Иванчева и за съжаление ще изглеждат така и след нея.

''Водя тази битка от 7 месеца, майките я водят от години. Разговарях с абсолютно всички страни в този сюжет, обясни омбудсманът по въпроса за недоволството на майките на деца с увреждания. Никой няма право да даде и стотинка повече от тези 71 млн. лева. Може следващата година да се реши повече средства да се дадат'', заключи Манолова.

''Понесох нападки и критики по отношение на майките. Защо беше всичко това? Създадоха се много проблеми и противоречия. Но майките заслужават поздравление, защото те дадоха пример за това как човек трябва да отстоява каузата си в едно демократично общество'', допълни тя.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама