Златев: Марешки да покаже как формира цената на горивата

14:25, 30 ное 18 25 2394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Нека Веселин Марешки да покаже как формира цената на горивата в неговите бензиностанции". Това призова Валентин Златев, председател на Българската петролна и газова асоциация на семинар в Стара Загора, цитиран от БТА.

"В Българската петролна и газова асоциация сме изчислили, че разходите за продажба на горива по бензиностанции са между 24 и 27 стотинки на литър гориво и не знам защо Веселин Марешки твърди, че тези разходи са между 3 и 7 стотинки на литър", заяви Златев.

"По наши данни за продажбата на един литър гориво плащаме между 6 и 8 стотинки за амортизации, 8 стотинки за заплати, 6 стотинки разходи за бензиностанциите, 3-4 стотинки транспортни разходи и по една стотинка за нефтобазите", посочи още той.

"Бих искал да знам как фирмите на Веселин Марешки успяват да вместят тези разходи в рамките на 3-7 стотинки, че и да му остане една печалба от литър гориво", допълни Златев.

"Нашите бензиностанции работят средно с 14 души персонал, нека неговите да са с по пет души и разходите му за труд да са 4 стотинки на литър, но и тогава сметката не излиза", пресмята още Валентин Златев.

"Ако Марешки доставя горива на по-ниски цени ние сме готови да ползваме същите доставчици", заяви Златев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама