Ева Майдел попадна сред 20-те най-влиятелни млади политици в света

12:30, 29 ное 18 / Политика 25 1563 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел е избрана за един от двайсетте най-влиятелни млади политици в класация на глобалната платформа за политика "Аполитикъл" (Apolitical). Ева Майдел е единственият българин в списъка със сто политици под 35-годишна възраст.

„Младите хора трябва да бъдат представени в политиката и да имат шанс да използват иновативните си идеи, за да влияят положително на обществата ни. Класацията на "Аполитикъл" отчита, че ако имаш нужните умения и качества, можеш да променяш средата, в която живееш, без значение от възрастта ти. Благодаря на политическа партия ГЕРБ, която вярва в потенциала на младите и им предоставя възможност да допринасят за политиките на местно, национално и европейско ниво“, заяви Ева Майдел по повод обявяването на списъка.

Оранизацията "Аполитикъл" е глобална платформа за политика, използвана в над 140 държави. Целта ѝ е да свързва политици от различни краища на света, които да споделят опит и добри практики в сферата на публичните политики. Освен българският евродепутат, в класацията попадат министри, членове на парламенти и местни власти като членовете на американския Конгрес Елис Стефаник и Александриа Кортез, най-младият кмет в историята на САЩ, Майкъл Тубс, първият носител на наградата на Блумбърг за отворени технологии Аманда Смит и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама