Срещата при премиера скара протестиращите майки

10:10, 29 ное 18 25 2281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С обещания, че исканите от майките на деца с увреждания законови промени ще се запазят и след второ четене на бюджета приключи извънредната среща на премиера Бойко Борисов с представители на протестиращите, която се проведе в сряда вечерта.

Днес обаче стана ясно, че сред родителите има и недоволни от начина, по който са протекли разговорите.

Пред bTV Вера Иванова посочи, че до срещата се е стигнало след отворено писмо до премиера, в което се обвиняват управляващите в неспособност да започнат реформата за хората с увреждания. Повод е бил скандал в социалната комисия, където при бюджетните обсъждания на второ четене експерти от Министерството на финансите са прокарали текстове, които на практика запазват сегашното положение – асистентите да са обвързани с наличните пари, а не се индивидуалните нужди.

След изпращането на отвореното писмо наново започнала работата в парламентарната комисия. „Г-жа Манолова не беше в София, но с есемеси диктуваше текстовете”, посочи Иванова.

По думите й на срещата с премиера са били всички майки от палатковия лагер. Не е такова мнението на друга от активистките на инициативата „Системата ни убива” – Весела Одаджиева.

„На тази среща, която беше тайна, и на която присъстваха майки, които не бяха изобщо влизали в работните групи по двата закона”, посочи тя.

Иванова отрече и на свой ред заяви, че Одаджиева се е оттеглила още след първите протести през 2015-2016 г., като се е върнала едва преди два месеца.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама