Нова порция обвинения за секстормоз срещу Люк Бесон

10:20, 29 ное 18 / Любопитно 25 1105 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Френското правосъдие получи нови сведения във връзка със сексуалния тормоз, който режисьорът Люк Бесон е упражнявал спрямо свои служителки и приятелки.

Към обвинението на манекенката от белгийско-холандски произход Сенди Ван Рой са се добавили показанията на още пет французойки, съобщава сайтът „Медиапарт“, цитиран от БГНЕС.

За недопустимото поведение на Бесон свидетелстват две бивши служителки в неговата компания „Европакорп“, две бивши студентки от училището към Кинограда, намиращ се на територията на „Европакорп“ в департамента Сен-Дени, и манекенката Карин Изамбер. Всички тези случаи се отнасят за периода от 1995-2016 г.

По данни на сайта „Медиапарт“, който е специализиран в гръмките разобличения, Бесон три пъти е принуждавал една от своите служителки да прави секс с него. Бивша студентка от киноучилището на Бесон е дала показания през юли. Действията на режисьора спрямо нея могат да бъдат оценени като „сексуален тормоз“. Инцидентът е станал през януари 2016 г., когато тя е била стажантка при снимките на филма „Валериан и града на хилядите планети“.

Манекенката Сенди Ван Рой твърди в първия си иск от май тази година, че Бесон я е изнасилил в парижки хотел. Сега тя е завела допълнителен иск за по-ранен тормоз от страна на известния режисьор.

Нито адвокатът на Бесон, нито корпорацията „Европакорп“ коментираха появилата се нова информация. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама