Путин и Меркел са обсъдили по телефона инцидента в Керченския проток

10:30, 27 ное 18 / Свят 25 1667 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руският президент Владимир Путин е разговарял по телефона с германския канцлер Ангела Меркел във връзка с инцидента в Керченския проток, съобщи пресслужбата на Кремъл.

Разговорът се е състоял по инициатива на германската страна. Путин е изразил надежда, че Германия ще окаже въздействие на Украйна да се въздържа от необмислени постъпки след задържането на три украински военни кораба заедно с екипажите им от Русия.

Руският президент е изразил и загриженост от решенията на Киев, гласувани снощи в техния парламент. Върховната рада на Украйна одобри въвеждането от утре на военно положение за 30 дни в граничните райони на страната. Парламентът се обърна и към международните организации с искане за помощ.

В същото време трима украински президенти – Леонид Кравчук, Леонид Кучма и Виктор Юшченко, заявиха, че са против обявеното вчера от Петро Порошенко военно положение в Украйна с мотива, че това ще развърже ръцете му в предстоящата предизборна кампания. Редица анализатори също разчетоха решението на украинския държавен глава като предизборен ход.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама