Как да запазите килограмите по Коледа

10:00, 23 дек 18 25 2112 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Какво не трябва да похапваме по Коледа, най-вероятно всички знаем. Но какво е полезно от празничната трапеза, която е толкова калорична?

Диетолозите са категорични, че има много храни, които са подходящи за режима ви и не бихте нарушили особено много диетата. Но забравете за сладкишите и тестените лакомства, а наблегнете на следните няколко продукта, пише missbloom.bg

Филе от пуйка

Както е известно, протеините дават на тялото много енергия, като едновременно с това са с ниско съдържание на калории. В случая, пуйката съдържа триптофан – аминокиселина, която подобрява настроението, а по този начин ще избегнете емоционалното хранене и лесно ще следвате диетата си.

Зелена салата

Достатъчно е да знаете, че една огромна маруля съдържа само 17 калории. Изследванията сочат, че консумацията на една на ден ви гарантира, че ще си набавите 30 грама фибри и по този начин ще успеете да отслабнете, без да променяте нищо друго в диетата си.

Кестени или сушени плодове

Ще ги намерите в няколко от празничните ястия (в пълнежа на пуйката, като добавка към месото или в салатите).

Установено е, че причината, поради която хората имат нужда от солено и след това от сладко, е свързана с нуждата на стомаха от различни текстури и различни вкусове. Чрез комбиниране на солено със сладко в едно ястие, е много по-лесно да контролирате количеството храна, което ще приемете след това и по-лесно ще се чувствате сити.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама