Ал Пачино с нова роля в адаптация по Шекспир

16:50, 25 ное 18 / Любопитно 25 1422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ал Пачино се готви да бъде звезда на нова филмова адаптация по Шекпировата трагедия "Крал Лир", съобщи Контактмюзик. Режисьор на новия филм ще е Майкъл Радфорд.

Седемдесет и осем годишният Пачино е почитан за превъплъщението си в образа на Майкъл Корлеоне в трилогията "Кръстникът", но скоро ще изпълни друга престижна филмова роля - тази на монарха в киноадаптация по "Крал Лир" от Уилям Шекспир, предаде БТА.

Майкъл Радфорд бе номиниран за "Оскар" за филма си "Пощальонът". Продуцент на новия филм ще е Бари Навиди. Радфорд и Навиди работиха заедно над друг адаптиран по Шекспирова пиеса филм - "Венецианският търговец" (2004), който получи ласкави отзиви от критиката. На Пачино бе поверена ролята на Шейлок във "Венецианският търговец".

"Крал Лир" е филм, в който всеки би искал да се снима - заяви Радфорд пред в. "Обзървър". - Ал Пачино отдавна обмисля възможността да е в образа на крал Лир. Има съществена разлика между образа на Шейлок, който се появява само в 5 сцени от "Венецианският търговец", и този на крал Лир, който ще е в почти всяка сцена от новия филм."

Планирано е снимките да започнат следващата есен. Филмът ще бъде заснет във Великобритания.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама