Известно е, че родината на портокалите е Азия и по-конкретно районът южно от Китай до Индонезия, от където са разпространени и в Индия. Те не са култивирани в Близкия изток до към 9-ти век.
Сладките портокали са внесени в Европа около 15-ти век от различни групи като маврите, португалски и италиански търговци. Портокалите са отличен източник на витамин C. Те също са много добър източник на диетични фибри. Тези плодове също са добър източник на витамини В, включително витамин В1 и фолат, както и на витамин А, калций и калий, припомнят от vkusi.me
Вижте рецептата на Ирина Андреева.
Необходими продукти:
130 мл прясно изцеден портокалов сок
150 мл газирана вода
1 портокал
пирончета карамфил
пръчки канела
Начин на приготвяне:
Смесете водата и портокаловия сок. Сипете ги в малка касерола и ги сложете да заврат. Изключете котлона, но оставете съда върху него, за да остане топъл. Набодете портокала с пирончетата карамфил, така че да се образуват кръгове и ги нарежете на шайби. Добавете портокалите към пунша и оставете малко преди да поднесете. Сервирайте с пръчките канела.
Добави коментар