Кога трябва да консумирате всяка храна, ако отслабвате - ЧАСТ 3

15:00, 28 дек 18 25 2755 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini


Кога е най-добрият момент  да ядете макаронени изделия?

 

Пастата ще ви даде солидна част от енергията за деня, така че най-добре да я приготвите за обяд. Съдържа витамини В1, В6, РР. Благодарение на това, хапването й  влияе положително на нашето настроение.

Когато обаче я приготвяте за вечеря, изберете да е пълнозърнеста и пригответе леки сосове (не залагайте на голямо количество сирене или сметана).

Въпреки че всички я обичаме, по-разумно е да избягвате консумацията на паста вечер, ако сте решили да отслабвате. Като източник на въглехидрати, тя  не е много подходяща в този момент на денонощието.

Кога е най-добрият момент да ядете тиквички?

 

Тиквичките са лесно смилаеми, нискокалорични, поддържат чревната функция. Тънко филирани, поръсени със зехтин и билки, това е вкусно и пълноценно ястие. Всички тези качества правят тиквичките отлични за консумация следобед и вечер.

Въпреки това, избягвайте тиквичките за закуска. Сутринта тялото се нуждае от хидратация, а те имат леки диуретични свойства.

Кога да ядете картофите?

 

Картофите са богати на витамин С, те също съдържат витамин А, В1, В2, В3 и В6.

В 100 грама картофи се съдържат 77 ккал, така че те са добър източник на енергия. Струва си да ги ядете сутрин и на обяд.

Ако нямате активен начин на живот, не яжте картофи в късния следобед и вечерта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама