Отрекоха, че по детски площадки в Пазарджик има отрова за кучета

14:10, 21 ное 18 25 1215 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицията в Пазарджик опроверга информацията във Фейсбук, че по детските площадки на Пазарджик има разхвърляна отрова за кучета. Не отговарят на истината и информациите в социалните мрежи, че са открити 14 умъртвени кучета в града.

През миналата седмица е открит труп на едно улично куче. Има сигнал за друго починало домашно куче. Все още няма резултати от аутопсията, която трябва да каже точната причина за смъртта им. По повод информацията за разпространената отрова в града е направена обстойна проверка, каза говорителят на полицията Мирослав Стоянов пред БНР: 

"Изпратихме колеги. Не се потвърди тази въпросна информация, но тук по-скоро да използваме факта да апелираме към гражданите, когато нещо се случва, официалният канал за общуване с полицията е или телефон 112, или телефоните на дежурните части, а не чрез фейсбук групи, защото няма как или аз, или колегите да следим фейсбук групите при положение, че някои от тях са и затворени и ние трябва постоянно да следим във Фейсбук кой какво публикува и какво пише и да се самосезираме и да правим проверки, без да сме официално сигнализирани".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама