Пиян мъж опитал да изнасили статуя в Истанбул

13:40, 21 ное 18 / Любопитно 25 1204 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Статуята в Истанбул, изобразяваща първата балерина в Турция, е била повредена при сексуално насилие, съобщиха местните медии.

Според ежедневника "Евренел" статуята на турската балерина Мерич Шюмен, която е била изложена като част от изложбата в истанбулския квартал Малтепе, е била нападната от четирима неидентифицирани мъже и две жени.

“Очевидно нетрезв мъж си свали панталоните и се опита да изнасили статуята. Групата първоначално избяга, след като местен търговец реагира, но след това се върнаха, изтръгнаха статуята и я счупиха", казал очевидец на вестника.

Инчи Шенел, председател на Асоциацията за култура, изкуство и наука "Бабил", която притежава статуята, заяви, че не може да подаде наказателна жалба, тъй като в квартала няма камери за сигурност, показващи нападението.

"Много е тъжно. Това е мястото, където думите нямат никаква функция. Моралните ценности са разрушени ", каза тя.

Коментаторът на в. „Хюриет“ Ахмет Хакан също критикува посегателството срещу статуята.

„Но балерината носеше много къса пола. Какво правеше тя там през нощта? И не стоеше ли там съблазнително? Кой ще бъде първият, който да зададе тези въпроси сега?", написа саркастично Хакан.

Родена през 1943 г., Мерич Шюмен се превръща в световноизвестна турска балерина през 60-те години на миналия век. Тя се оттегля на 62 години, след като е била генерален мениджър на Държавната опера и балет в Анкара.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама