Victoria's Secret сменя президента си

18:20, 20 ное 18 / Любопитно 25 1281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Модната марка Victoria's Secret сменя президента си с надеждата за подем и за край на полемиката относно нейната визия за жените, смятана за отживяла от мнозина.

Начело на Victoria's Secret ще застане Джон Мехас, настоящ президент на нюйоркската модна марка "Тори Бърч". Той ще замени в началото на 2019 г. на Ян Сингър, чиято оставка бе обявена миналата седмица.

Нашият приоритет номер едно е да подобрим резултатите на марката за бельо Victoria's Secret, каза Лесли Уекснър, президент и изпълнителен директор на "Ли Брандс" - групата-собственик на Victoria's Secret.

Промяната на ръководството съвпада с публикуването на лоши резултати за марката. През третото тримесечие на 2018 г. тя е изгубила нетно 42,8 милиона долара. За сравнение през същия период на 2017 г. тя е била с нетна печалба от 86 милиона долара. Акциите на компанията освен това спаднаха с 2 процента на 34,55 долара вчера.

Марката е разтърсвана от полемика за избора на манекени по време на последното годишно дефиле, гледано от целия свят. Полемиката започна от интервю миналата седмица в списание Vogue на директора по маркетинга на Victoria's Secret - Ед Разек, който категорично отхвърли възможността в дефилето да бъдат включени закръглени модели или транссексуални манекени.

Той разкритикува и по-младите модни марки, които поставят акцент върху по-закръглените дами. Тези изявления породиха вълна от критики в социалните мрежи и Разек се извини публично. В резултат на полемиката критици казаха, че Victoria's Secret е марка, отразяваща мъжките фантазии за жените, а не действителността за представителките на нежния пол.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама